Just smile

Datum: 2012-12-30 Tid: 01:24:50
Just smile and you will spread joy

2012 har gått snabbt och snart är det slut!

Datum: 2012-12-29 Tid: 01:40:43
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Japp, gjorde en audition för X Factor, vilket jag aldrig trodde jag skulle våga.
 
Hur har ditt 2012 varit? 
Både bra och dåligt. Bra rent fysiskt, men psykiskt har det varit ganska upp och ner.
 
Största misstaget i år? 
Litat på folk jag verkligen inte borde ha litat på.

Tror du att år 2013 kommer blir bättre? 
Jag hoppas verkligen det blir bättre

Blev du kär i år? 
Vill egentligen svara nej på denna frågan, men måste svara ja.

Vilket datum från 2012 kommer du aldrig glömma? 
25 Februari och 10 Augusti

Vad är din största fram
gång 2012?
Antagligen APL-perioderna jag har haft i skolan, 8 veckors praktik har bevisat mycket för mig och jag har insett vad jag klarar av att göra.
 
Bästa köpet?
Min gitarr och konsertbiljetter! 

Vad spenderade du mest pengar på?
Hmm, allt möjligt? Resor och One Direction relaterade grejer, hehe ;)

Vilka sånger kommer påminna dig om 2012?
Little Things, Call Me Maybe, Heart Skips A Beat, Dance With Me Tonight, What Makes You Beautiful (som jag har lyssnat på varje dag sedan augusti 2011), Gagnam Style, Don't You Worry Child och Euphoria.

Vem har du umgåtts med mest?
Angelica och Julia, tror jag i alla fall.

Bästa minnet från 2012?
När jag träffade Olly Murs!! 


Har du haft ett förhållande under 2012? 
Nepp.

Är det något du saknade år 2012 och vill ha 2013? 
Mycket, men ja kommer inte på något just nu.

Vad önskar du att du gjort mer 2012? 
Jag önskar att jag hade vågat ta för mig mer och inte vara så himla tillbakadragen, det ska det bli ändring på! 

Vad önskar du att du gjort mindre? 
Suttit hemma vid datorn! 

Favoritprogram på tv? 
X Factor

Största musikaliska upptäckten? 
Olly Murs, tror i alla fall att det var detta året! 

Något du önskade dig och fick när du fyllde år? 
Minns inte vad jag fick eller önskade mig.

Vad gjorde du på din födelsedag? 
Minns inte mycket av min födelsedag, minns bara hemska besked dagen efter :/ 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Att min morfar fortfarande fick vara kvar här, och att han inte hade behövt somna in. 

Vad fick dig att må bra? 
Helt ärligt, skolan, vänner och musik.

Vem saknade du? 
Morfar.

De bästa nya människorna du träffade? 
Alla tjejerna jag träffade när jag såg Ulrik i Kristianstad, Evelina och Linn! :) 

Vad vill du säga till dig själv inför 2013:
Våga ta för dig mer, våga visa vem du är och var inte så himla tillbakadragen. Fortsätt utmana dig själv och fortsätt försöka uppnå dina drömmar för en dag ska det bli möjligt! 


Hittade denna lilla listan på fina Sabinas blogg och tänkte jag också kunde göra den! :)  

Angels Among Us

Datum: 2012-12-26 Tid: 23:44:50


Demi är helt otroligt, skulle göra vad som helst för att få en röst som hennes! Redan från första gången jag upptäckte henne vid 2007/2008, har jag älskat hennes röst. Denna låten är otroligt vacker och enligt mig bland de bästa låtarna hon har gjort. Får gåshud varje gång jag lyssnar, och denna låten går om och om igen här hemma. Skulle hon komma till Sverige eller Danmark, så ska jag dit, det kvittar vad biljetterna kostar för jag ska se henne. 

En vanlig dag med mig och Angelica!

Datum: 2012-12-26 Tid: 23:04:41

Har jag någon gång sagt att vi är normala?

Datum: 2012-12-26 Tid: 01:08:17
Julafton igår var kul, jag och Elin satt och pratade om en massa och jag har även blivit injuden på en nyårsfest, wohoo! Fick en massa härliga julklappar, men det som kändes bäst var att jag kände mig riktigt nöjd med alla julklappar jag hade köpt och se att mina nära och kära blir glada över det jag gett dem känns väldigt bra.
Jag fick ungefär fem olika body lotions, två parfymer, en tröjal, två presentkort på hollister, pengar och en One Direction kalender, så jag känner mig både nöjd med det jag har fått och det jag har gett bort. Men en sak kändes konstigt.
Varken mormor eller morfar kunde vara med, eftersom morfar tyvärr inte finns med oss längre och mormor kände sig riktigt trött så hon orkade inte. Men det gick bra än då, och vi hade dem i tankarna hela kvällen, vi gick även bort till mormor en liten stund.

Men nu till det jag egentligen tänkte berätta. Dagen efter julafton, jag blir aldrig klok på om det är juldagen eller annandag jul, men jaja i alla fall, så brukar alltid min familj träffa Angelicas familj för att äta upp julmatsrester. Vilket jag verkligen inte har något emot, julmat är verkligen gott och jag har förmågan att äta mig alldeles för mätt och ovanpå det kommer ju gröten och sen massa choklad, min mage kommer explodera. 
Och ja, jag och Angelica kan verkligen inte vara normala, särskilt inte när vi står framför en kamera. Så ibland kan kameran fånga ens fulaste grimaser, och det händer väldigt ofta när vi två står framför kameran tillsammans. Kolla bara på bilderna, vi är verkligen inte normala! Det är ju bra, för det är ju tråkigt att vara normal, man måste våga vara lite udda! 

Julklappar och julgran, det är julafton!

Datum: 2012-12-24 Tid: 12:00:00
Dagen vi alla har längtat efter är äntligen här, dagen kalla för julafton. Hela helgen har varit allmänt stressig, julklappar som skulle slås in, hus som skulle städas, gran som skulle kläs och en sista uppsats som skulle lämnas in. Men nu är allt över och äntligen är det julafton. Efter Kalle Anka ska vi iväg till mina kusiner och fira julafton med dem, då blir det julmat, julklappar, julklappsspel och massa skoj. 

Julmys med familj

Datum: 2012-12-23 Tid: 22:37:00
Lite julmys med familjen såhär dagen innan julafton. Alla julklappar som jag har köpt är inslagna så nu sitter vi här framför tv:n och tittar på bingolotto och hoppas på att det ska bli någon storvinst, men det lär det ju inte bli. Men sitter i alla fall här i vardagsrummet och umgås med familjen, mysigt! 

Min träningsvecka

Datum: 2012-12-22 Tid: 23:04:00
 
I början av veckan gjorde jag upp ett litet schema över hur jag skulle träna denna veckan. Jag gjorde det för jag ville ha klara mål för vad jag skulle göra och så att jag fick lite press på mig.
Måndag: Dansdag + Core-pass
Tisdag: Handboll
Onsdag: Gym
Torsdag: Jympapass
Fredag: Handboll
Lördag: Gym
Söndag: Vila, eller kanske springa en liten runda om vädret och knäet tillåter.

Nästan hela veckan har nu gått och jag har inte följt schemat helt till punkt och pricka, men jag har gjort så gott jag kunnat och gjort vad jag har hunnit med.
Måndag: Dansdag + Core-pass
Tisdag: Gym + Handboll
Onsdag: Jympapass
Torsdag: Jympapass
Fredag: Ingenting, handbollen var inställd och hann inte till gymmet.
Lördag: Gym + Dans Fuego
Söndag: Ingen joggingtur, på grund av att det finns en klass 2 varning och jag är inte så sugen på att blåsa iväg.

När jag tittar såhär i efterhand tycker jag ändå att jag har jobbat på väldigt bra, och det har ju ändå blivit 8 träningstillfällen på en vecka som bara har 7 dagar, så det känns riktigt härligt. Även om jag kan få lite dåligt samvete de dagar jag inte har tränat, så har jag kämpat väldigt bra och det ska jag fortsätta med för man ångrar verkligen aldrig att man har tränat.

19 december 2011 klockan 16:23 - 16:29, bästa tidpunkten i mitt liv!

Datum: 2012-12-19 Tid: 16:23:00
Nu klockan 16:23 är det exakt ett år sedan jag inledde mitt telefonsamtal med Niall från One Direction. Jag var förberedd med frågor och skakade av nervositet, men ändå kändes det så lätt att prata med honom. Jag var så himla glad så jag trodde nästan jag skulle spricka. Att höra hans röst genom telefonen, medveten om att det han sa, sa han direkt till mig, det kändes helt fantastiskt.
Jag kommer ihåg hela dagen, nästan in i detalj. Men det jag minns allra mest är ju såklart själva samtalet. Rycket jag fick när ringsignalen hördes och mobilen vibrerade på bordet. Hur jag råka säga "Vad sa du?" och självklart när Niall sa "Aww it was so cute what you just said" och det kändes som jag verkligen fick honom att le.

Nu undrar ni nog varför just jag fick prata med Niall. Men det var såhär, att Sony Music hade en tävling som hette the Ultimate Swedish Fan, där 3 stycken vann träff med killarna i London + konsertupplevelse. 10 stycken vann ett telefonsamtal med en utav killarna. 50 stycken vann en poster.
Jag skrev ihop en motivering på ungefär en A4-sida, där skrev jag varför jag var the ultimate fan, vad jag gjorde som var bra. Så antagligen måste de ha gillat min motivering, eftersom jag vann ett telefonsamtal. Sen fick jag ett mejl och då fick jag reda på att jag kunde få önska vem av killarna jag ville prata med. Då önskade jag Niall eftersom det kändes som jag skulle ha lättast att prata med honom. Och jag är för evigt tacksam för att jag vann samtalet för det var den bästa dagen i mitt liv.

Dansdag och besök av en entreprenör

Datum: 2012-12-17 Tid: 16:48:51
Varje år så har alla som går i tvåan på min skolan en dansdag och eftersom jag går i tvåan så var det äntligen min tur att få vara med på dansdagen. Vi samlades vid åtta i stora idrottshallen för att sedan skulle alla tvåorna delas in i tre gruppor, där en grupp skulle gå till den lilla idrottshallen och en grupp till tennishallen. Endast sju stycken från min klass kom, men notera att vi är bara 15 stycken i klassen, varav två är bortresta. 
Jag och en av killarna i klassen, vi började i stora hallen, med 50 andra elever. Där dansade vi vals och shottis. Jag märkte ganska så snabbt efter vi skulle börja snurra och sånt att shottis inte riktigt var min grej. Varken jag eller killen jag dansade med hade inte så lätt med att förstå hur vi skulle göra, så vi improviserade och skrattade mest.
Efter det gick vi över till lilla idrottshallen för att dansa foxtrot och polka. På foxtroten dansade jag med Daniel i min klass, och jag vet inte riktigt hur det gick. Det kändes ganska bra, men vi tog nog en aning för stora steg, men det var liksom kul. Sedan bytte vi danspartner och då fick jag dansa med en som sa "pardon", vilke är förlåt på franska, efter varje fel han gjorde. Sen fick jag dansa med en kille som inte ens visste om att det är killarna som för och styr var man ska dansa och sånt.
Polkan gick också bra, för det är en av de danserna jag alltid har kunnat bäst av de olika danserna. Polka är liksom väldigt lätt att dansa. Men det hade gått bättre om de som dansa framför oss kunde hålla takten, för jag trampade de på hälarna.
När det var över, gick vi till tennishallen för att dansa bugg och där släppte jag loss ordentligt. Jag älskar att dansa bugg, och det blir ännu roligare om man dansar med någon som också kan dansa och liksom vågar släppa loss. Som tur var, så blev jag uppbjuden av en kille som verkligen våga släppa loss så det var jättekul att dansa med honom. Sedan bytte i partner och då dansade jag med en kille som var raka motsatsen mot den förra. Det kändes som man dansade med en fjäder, han gjorde liksom inget motstånde och kunde inte riktigt styra mig. Sen var det dags för att byta igen, och då dansade jag med en kille som är väldigt duktig på att dansa, och vet var riktigt kul. Kändes riktigt härligt att bara dansa och släppa loss.

Efter dansen och efter vi hade fått i oss lite mat stack jag och resten av klassen iväg för att lyssna på en entreprenör. Han var med och gjorde Sony Eriksson första mobiltelefon, och han var väldigt rolig att lyssna på och det var verkligen intressant att se hur allt har utvecklats. Han pratade även lite om framtiden, om vad som skulle kunna hända då, och det ger en verkligen många idéer för vad man skulle kunna göra i framtiden. 
Dock sa han btw, väldigt ofta. Men det var bara roligt att lyssna på. Så nu har jag fått mycket ny inspiration för hur teknikvärlden kan se ut i framtiden.

They made my day!

Datum: 2012-12-15 Tid: 23:35:44
 

Vila i frid min älskade Zesam ♥

Datum: 2012-12-15 Tid: 21:17:19


Skola eller liv?

Datum: 2012-12-10 Tid: 22:16:30
Jag har börjat ifrågasätta om skolan tar över mitt liv, eller om jag har tillräckligt mycket fritid. Men det lutar faktiskt åt att skolan sakta men säkert har tagit över mitt liv och det är hemskt. Samtidigt som jag känner att jag har mycket fritid, så tar ändå skolan över det, eftersom man tänker alltid på skolan även om man försöker koppla bort det. Tanken och oron för att man inte har gjort någon läxa eller att man måste göra någon läxa sitter liksom fastlimmad längst in i hjärnan, och det är verkligen inte kul. Nu innan lovet är det så mycket som ska göras. Har slutprov i både matte och programmering, en svenskuppsats om medeltidens litteratur ska lämnas in, kommer nog få göra en engelksuppsats också, vill helst bli färdig med historiearbetet om den demokratiska utvecklingen i Svergie, något designarbete. Ja, ni ser, det är en hel del att göra nu, och det är bara en och en halv vecka kvar tills vi får lov. Vart ska man ta vägen? 
Inte ens när man har lov får man vara ledig från skolan och bara släppa tankarna på allt. För efter jullovet går vi ut hårt. Historiearbetet ska lämnas in, prov i ledarskap och organisation, prov i kemi och fysik, och antagligen något mer. Allt i januarimånad, vad jag vet i alla fall. 
När har de egentligen tänkt att vi ska få vila ut och bara ta det lugnt? Det är väl egentligen det man ska göra på loven? Det är i alla fall det jag har fått höra.

Barndom utan paint? NEJ

Datum: 2012-12-08 Tid: 21:40:25
Vem har inte suttit och rittat sånna här bilder i paint under sin barndom? Tror att det inte är så många som inte har gjort det. Själv startade jag alltid datorn för att gå in på paint och måla såhär fina bilder. Så vad hade en barndom varit utan paint? Inte en barndom överhuvudtaget, enligt mig i alla fall.

2 December, första advent och julskyltning

Datum: 2012-12-07 Tid: 23:42:31
I söndags var det första advent, vilket även innebar julskyltning nere i stan. Jag och Angelica åkte ner till stan, och var där i ungefär två timmar. Det var kallt, så vi gick in i olika affärer för att värma oss och för att ta pepparkakor. Men det är alltid väldigt mysigt att gå omkring på julskyltningen, så det är liksom något man inte får missa fast det är väldigt kallt.

Handboll, jag är tillbaka!

Datum: 2012-12-04 Tid: 21:45:26
Efter ett sex år långt upphåll från handboll, är jag äntligen tillbaka. Nytt lag, nya medspelare, nya tränare annan hall, klister på händer och bollar. Stor förändring, men jag gillar det redan efter en gång.
Jag har kännt att jag har saknat handbollen, men jag har inte haft motivationen till att börja igen. För jag ville verkligen inte börja i samma lag som inann, för jag kände mig inte hemma där. 
Det var ett ganska hastigt beslut att jag skulle börja spela igen. Louise, i min klass, frågade mig i fredags om jag inte ville börja spela handboll igen och min första tanke var "Kommer det verkligen gå? Jag är för dålig för det" men efter ett tags tänkande bestämde jag mig för att jag skulle ge det ett försök, jag skulle i alla fall prova.
Som sagt så testade jag och det gick bättre än vad jag hade tänkt mig. Jag trodde knappt jag skulle kunna passa bollen, eller ens fånga den. Men det gick väldigt lätt och Louise tyckte jag var väldigt duktig för att inte ha spelat på så pass många år. Detta känns bra! 

Datum: 2012-12-02 Tid: 19:48:00


Att välja favoritlåt från Take Me Home, det är något som är helt omöljigt. Man lyssnar liksom på en låt och säger först typ "Jag tror detta kan vara min favorit", men sen kommer nästa låt, så säger man samma om alla låtar. Men för tillfället är det mest Over Again och Last First Kiss som går på repeat. Fast det kan ändras närsomhelst, beroende på vilket humör jag är på.
RSS 2.0