Dansdag och besök av en entreprenör

Datum: 2012-12-17 Tid: 16:48:51
Varje år så har alla som går i tvåan på min skolan en dansdag och eftersom jag går i tvåan så var det äntligen min tur att få vara med på dansdagen. Vi samlades vid åtta i stora idrottshallen för att sedan skulle alla tvåorna delas in i tre gruppor, där en grupp skulle gå till den lilla idrottshallen och en grupp till tennishallen. Endast sju stycken från min klass kom, men notera att vi är bara 15 stycken i klassen, varav två är bortresta. 
Jag och en av killarna i klassen, vi började i stora hallen, med 50 andra elever. Där dansade vi vals och shottis. Jag märkte ganska så snabbt efter vi skulle börja snurra och sånt att shottis inte riktigt var min grej. Varken jag eller killen jag dansade med hade inte så lätt med att förstå hur vi skulle göra, så vi improviserade och skrattade mest.
Efter det gick vi över till lilla idrottshallen för att dansa foxtrot och polka. På foxtroten dansade jag med Daniel i min klass, och jag vet inte riktigt hur det gick. Det kändes ganska bra, men vi tog nog en aning för stora steg, men det var liksom kul. Sedan bytte vi danspartner och då fick jag dansa med en som sa "pardon", vilke är förlåt på franska, efter varje fel han gjorde. Sen fick jag dansa med en kille som inte ens visste om att det är killarna som för och styr var man ska dansa och sånt.
Polkan gick också bra, för det är en av de danserna jag alltid har kunnat bäst av de olika danserna. Polka är liksom väldigt lätt att dansa. Men det hade gått bättre om de som dansa framför oss kunde hålla takten, för jag trampade de på hälarna.
När det var över, gick vi till tennishallen för att dansa bugg och där släppte jag loss ordentligt. Jag älskar att dansa bugg, och det blir ännu roligare om man dansar med någon som också kan dansa och liksom vågar släppa loss. Som tur var, så blev jag uppbjuden av en kille som verkligen våga släppa loss så det var jättekul att dansa med honom. Sedan bytte i partner och då dansade jag med en kille som var raka motsatsen mot den förra. Det kändes som man dansade med en fjäder, han gjorde liksom inget motstånde och kunde inte riktigt styra mig. Sen var det dags för att byta igen, och då dansade jag med en kille som är väldigt duktig på att dansa, och vet var riktigt kul. Kändes riktigt härligt att bara dansa och släppa loss.

Efter dansen och efter vi hade fått i oss lite mat stack jag och resten av klassen iväg för att lyssna på en entreprenör. Han var med och gjorde Sony Eriksson första mobiltelefon, och han var väldigt rolig att lyssna på och det var verkligen intressant att se hur allt har utvecklats. Han pratade även lite om framtiden, om vad som skulle kunna hända då, och det ger en verkligen många idéer för vad man skulle kunna göra i framtiden. 
Dock sa han btw, väldigt ofta. Men det var bara roligt att lyssna på. Så nu har jag fått mycket ny inspiration för hur teknikvärlden kan se ut i framtiden.
Postat av: Louise

Wow dansdagen låter jättekul! Sån vill jag också ha ju :)

Datum: 2012-12-17
Tid: 17:48:37
http://meforeveryoung.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0