Be yourself and feel beautiful!

Datum: 2012-10-23 Tid: 21:42:37


Ett stort problem som jag har sett finns ute i vårt samhälle, är speciellt tjejer som kanske inte riktigt vågar vara sig själva. Tjejer som känner sig värdelösa och fula.
Men varför är det då så? Ja, det kan man ju fråga sig. Jag känner mig själv också ofta såhär. Vissa dagar kan jag hata mig själv, klaga på varje kroppsdel jag har och vara totalt missnöjd med exakt allting. Fast jag kan nog säga att det finns en bakgrund till varför jag känner som jag känner. Men  jag har faktiskt börjat acceptera mig själv, för hur jag ser ut, även om jag är lite missnöjd med mitt utseende. 
Lyssna nu här! Visst, alla tjejer har något komplex över sin kropp, men vi kan ju inte ändra på hur vi ser ut. Vi är födda till att se ut som vi gör och att tjejer går och är osäkra för de tycker de har för stor näsa, har en glugg mellan tänderna de inte gillar, för breda höfter, för de är för långa eller för korta. Vi kan inte ändra på hur vi ser ut, men vi kan ändra på hur vi ser på oss själva. Så ett tips till alla er, som jag även själv har tagit del av ibland. Ställ er framför spegeln och säg minst fem grejer ni tycker om med er själva och jag är säker på att det finns mer än fem grejer ni är nöjda med.

Vi går också runt och vågar inte riktigt vara oss själva, allt på grund av osäkerheten över hur vi se ut eller för hur vi är. Vi är rädda för att folk ska döma oss. Rädda för att kanske säga våra åsikter för att vi kanske är rädda för att de andra ska vara emot oss. Vi är kanske rädda för att folk ska skratta åt oss om vi säger något fel.
Men kom igen tjejer, våga vara er själva, visa vem ni verkligen är, sluta vara rädda för att folk ska döma er. Vi lever i ett samhälle där folk dömer varandra väldigt mycket, och det är så det är. Ibland när man går i skolan, kan man kanske gå och tänka "Usch, han tittar på mig. Ser mitt hår konstigt ut? Eller glömde jag ta på mig byxorna?" Eller något liknande där osäkerheten sätter in. 
 
Hörni! Var stolta över den ni är, försök att inte bry er om vad andra tycker. Just be yourself and don't let other people ruin who you really are. Försök inte vara som alla andra bara för att ni vill passa in, det är mycket bättre att vara sig själv och kanske sticka ut, för det är folk som vågar vara sig själva, som vi kanse anser vara annorlunda, det är ofta de vi ser upp till. Så kom igen nu, tro på dig själv! Alla är vackra på sitt eget sätt. Ändra inte på dig bara för någon vill att du ska göra det, var dig själv, stå upp för dig själv, acceptera dig själv, känn dig vacker. För du är vacker! 
Postat av: angelica

Braas där, helt rätt! Vi alla är bra som vi är!

Datum: 2012-10-23
Tid: 22:42:46
http://angelicabengtsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0